Chokladgallerians blogg

Chokladgallerians blogg

Välkommen till Chokladgallerians blogg!

På chokladgallerians blogg hittar du det senaste från webshopen, information om choklad och praliner. Välkommen hit!

Börja göra praliner

AllmäntPosted by chokladgallerian.se Sun, January 17, 2016 11:17:56

När man skall börja göra praliner är det svårt att veta var man skall starta. Vissa personer gillar att mjukstarta, börjar lite smått för att sedan pö om pö öka upp sitt förråd av saker i takt med att kunskapen växer och man ser vad man har behov av. Vissa går all in och köper in precis allt som kommer i ens väg och inser med tiden att vissa saker har varit oumbärliga och vissa överflödiga, men inget har någonsin saknats. Hur man går tillväga styrs av hur man är som person. Själv tillhör jag kategorin som går all in och köpte således allt jag kunde hitta när jag kom på att jag skulle börja med pralintillverkning.
Jag började göra praliner genom att läsa mig till hur man gör och har därefter tagit ett antal kurser. Blir nostalgisk när jag tänker tillbaka till mina tre dagar i Tain L’Hermitage (Frankrike) 2014 där jag gick en kurs i Valrhonas regi. Helt magiskt! Tänker att bättre än så blir det inte. Förutom den kursen var jag även på restaurangakademin och fick lära mig massor av chokladmästaren Jan Hedh. Han är en helt fantastisk person och även en otroligt duktig och tålmodig läromästare.

En av de saker som gör att det är så roligt med att jobba med choklad och praliner är att man aldrig blir helt fullärd, det finns alltid någonting nytt att lära, smaker att prova och ahaaa-upplevelser när man får nya insikter. Dessutom är det fantastiskt roligt att göra någonting som glädjer andra.

Det som är viktigt när man går en kurs är att göra lite research över vad det är för person som håller i kursen och även vad syftet är. Vill man lära sig göra lite julgodis behöver man inte ta i, men vill man verkligen lära sig att göra praliner i professionellt syfte bör man anstränga sig lite.

Om du skall börja göra praliner så finns det tre olika startpaket på chokladgallerian. Vi har gjort ett stort, ett mellan och ett litet, för att kunna tillgodose alla personligheter och plånböcker.  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.