Chokladgallerians blogg

Chokladgallerians blogg

Välkommen till Chokladgallerians blogg!

På chokladgallerians blogg hittar du det senaste från webshopen, information om choklad och praliner. Välkommen hit!

Marmeladkulor

NyheterPosted by chokladgallerian.se Sat, January 09, 2016 12:13:03

Paul Svensson gjorde marmeladkulor i SVT:s Strömsö. När han tillverkar kulorna använder han ’vanlig’ glukos, men i receptet står det att man måste använda majsglukos. När jag läser om glykos så är den enda skillnaden mellan dessa att det i veteglykos finns Celiaki vilket vissa personer är känsliga emot. Dock är det så liten skillnad att det inte ens måste stå på innehållsförteckningen vilken sorts glukos det är. Så, jag mailade Paul och frågade vad det är som gör att det måste vara just majsglukos och var man får tag i det. Jag fick snabbt svar att han inte vet varför det blir annorlunda, men att det faktiskt blir det och tipsade om var jag kunde få tag på det. Vi tog in det i sortimentet så nu går det att köpa majsglukos på hemsidan.

Tänker göra ett litet test framöver där jag kommer att använda de två olika glukoserna för att se om det blir någon skillnad. Tänker även ta med ett annat recept där man använder sig av gelatinblad i stället för pektin för att se hur konsistensen blir då. Tänker att det inte kan bli jättesvårt att få ihop en panel för provsmakning och utvärdering…



  • Comments(0)//blogg.chokladgallerian.se/#post59