Chokladgallerians blogg

Chokladgallerians blogg

Välkommen till Chokladgallerians blogg!

På chokladgallerians blogg hittar du det senaste från webshopen, information om choklad och praliner. Välkommen hit!

Brownies

ReceptPosted by chokladgallerian.se Sun, January 03, 2016 15:29:53

När det kommer till choklad är det inte endast praliner som blir bättre ju bättre kvalitet på chokladen du har utan det gäller alla bakverk. Jag bakade Brownie kladdkaka och den är helt magisk och känns väldigt lyxig. Mår bäst av att göras dagen innan så den hinner sätta sig och kan gärna serveras med glass eller grädde eller varför inte lite hallon! Vill du göra den superlyxig använder du Valrhonas choklad annars blir den även svårt god med Chocoviks choklad också!

200 g Smör
200 g Mörk choklad (Caraibe/Tobado)
2 dl Mjöl
3 Ägg
3 dl Socker
1 tsk Vaniljpulver eller 2 tsk Vaniljsocker
½ tsk salt
150 g Vit choklad (Ivoire/Napal)

Värm ugnen till 200 grader. Smält smöret i en kastrull, ta bort kastrullen från plattan och lägg i den mörka chokladen och låt den smälta. Vispa mjöl, ägg, socker, vanilj och salt luftigt och vänd långsamt ner chokladsmöret. Är den vita chokladen i pelletsform vänder du ner dem som de är annars grovhackar du den och vänder i. Häll smeten i en kvadratisk form (ca 22x22 cm) klädd med bakplåtspapper. Grädda i ca 25 minuter.

Det som kan vara lite klurigt och tidsödande när man jobbar med kvadratisk form är att klä den i bakplåtspapper. Det jag har gjort för att undvika att bli irriterad när man väl står där och bara vill stoppa in formen i ugnen är att jag har tagit bakfolie nonstick och en gång för alla figurklippt ut så den passar formen. Det är lite pyssligt, men klart värt det när det väl är gjort. Jag har en hel bottenplatta och sidorna är delade på tre delar. Bakfolie nonstick är tacksam vad gäller att göra vikmärken som håller även efter flera diskningar. Klipp encentimetershack på sidodelarna och vik så de glider ner på bottenplattan. Lägg sedan bottenplattan på, så kan inte smeten slinka emellan.  • Comments(0)//blogg.chokladgallerian.se/#post58