Chokladgallerians blogg

Chokladgallerians blogg

Välkommen till Chokladgallerians blogg!

På chokladgallerians blogg hittar du det senaste från webshopen, information om choklad och praliner. Välkommen hit!

Dulchey Blond

ReceptPosted by chokladgallerian.se Fri, December 25, 2015 11:41:15

Valrhonas Dulchey Blond är en choklad som är bland det absolut godaste jag har ätit. Himmelsk. Smakar salt kexsmörkola. Den klassas som en egen chokladsort, Dulchey.

Valrhonas egna beskrivning lyder:

The first notes are buttery, toasty and not too sweet, gradually giving way to the flavors of shortbread with a pinch of salt.

Det var Chef Frederic Bau som glömde vit choklad i ett vattenbad och efter 10 timmar nådde en ljuvlig doft honom. Det som mötte honom var en blond choklad som han, eller någon annan heller för den delen, aldrig tidigare sett. Doften påminner om karamelliserad mjölk. Det tog åtta år av forskning innan Valrhona slutligen utvecklade det perfekta receptet för att omvandla denna upptäckt till en stabil couverture.

Dulcheyn skiljer sig tydligt från all annan choklad på grund av sin unika sammansättning, tillverkningsprocessen och smakprofil.

Har ni inte smakat Dulcheyen så rekommenderar jag starkt att ni gör det! Vi säljer den i 250 grams chokladkakor samt som 70 grams chokladkakor.

När jag gör praliner brukar jag göra en tryffel på Dulchey och fylla i ljusa tryffelskal som jag sedan doppar i ljus Jivara. Se receptet nedan:

Tryffel:

250 g Dulche Blond choklad

150 g Vispgrädde

25 g Glykos

40 g Smör

Till gjutning:

400 g Jivara 66 %

Dag 1

Lägg den finhackade chokladen i en bunke och värm till 42 grader.

Värm upp grädden och glykosen till 42 grader och häll i 3-4 omgångar på chokladen. Rör mellan varje gång, gärna med stavmixer. När den sista delen är tillsatt skall det vara en slät elastisk tryffel. Då tryffeln är 35-40 grader, tillsätt smöret.

Fyll de runda tryffelskalen med tryffeln då den är 28-29 grader och låt stå i 24 h. Den bästa temperaturen är 12-16 grader.

Dag 2

Temperera chokladen och locka pralinerna. Doppa därefter kulorna i chokladen och lägg dem på ett doppgaller. Rulla med tre drag pralinen med en doppgaffel, lyft dem till ett bakplåtspapper och låt dem stelna.  • Comments(0)//blogg.chokladgallerian.se/#post56