Chokladgallerians blogg

Chokladgallerians blogg

Välkommen till Chokladgallerians blogg!

På chokladgallerians blogg hittar du det senaste från webshopen, information om choklad och praliner. Välkommen hit!

Problemsökning

AllmäntPosted by chokladgallerian.se Sat, December 12, 2015 14:51:38

Vid tillverkning av praliner är det väldigt många moment som skall fungera och det är mycket att tänka på. Ibland är det någonting som alltid fungerat men som ’helt plötsligt’ slutat fungera. Ibland kommer man på vad det är, ibland inte. Jag har fått en hel del frågor om varför det inte fungerar, hur olika märken på choklad reagerar och vad som kan vara fel. Vissa frågor är lättare att svara på och vissa riktigt kniviga. En fråga som återkommer är varför chokladen får en vit beläggning. Då gäller felsökning om det är sockerrosor eller fettrosor. Till en kund tänkte jag skicka över bilder på dem båda för att fråga vilken av dem de var. Tänkte att det lättaste sättet var att googla fram bilder. Tips: Gör inte det. Sockerrosor går bra, men fettrosor kan delas på olika sätt och… ja, ni förstår… Hon fick maila mig bilder på hur hennes praliner såg ut istället…

  • Comments(1)//blogg.chokladgallerian.se/#post54