Chokladgallerians blogg

Chokladgallerians blogg

Välkommen till Chokladgallerians blogg!

På chokladgallerians blogg hittar du det senaste från webshopen, information om choklad och praliner. Välkommen hit!

Julen är under intågande

LeverantörerPosted by chokladgallerian.se Wed, December 02, 2015 21:43:58

Vid jul märker vi på chokladgallerian naturligtvis av ett ökat tryck. Vi har en hel del kunder som årligen köper till julbaket och en del som hittar oss då de köper till jul och sen fortsätter under resten av året. För de kunder som inte gör så mycket julgodis, men som vill tillverka med kvalitetschoklad så har vi 250 grams chokladkakor från Valrhona som passar perfekt. Valrhona är den ultimata lyxchokladen. De finns i två olika mörka sorter, Carabie och Guanaja, en ljus sort, Jivara och en vit sort, Ivorie. Den finns även i Dulche.

Vi har nu även halvkilos påsar med Chocovic choklad! Där har vi för närvarande en av varje avseende Mörk, ljus och vit choklad (Trinea, Zeylon och Opal).

Därefter har vi våra 1-kilos förpackningar från Valrhona och Chocovic samt 1,5 kilos Chocovicpåsar.



  • Comments(0)//blogg.chokladgallerian.se/#post52

Favoritformen

LeverantörerPosted by chokladgallerian.se Sat, November 28, 2015 14:59:39

För ett år sedan utökade vi vårt pralinformssortiment med pralinformar från en ny leverantör, Martellato. Dessa formar är generellt sätt något mindre än de från Chocolate World. Eller ja, formarna är inte mindre, men pralinerna blir mindre. Själva formen är faktiskt något större och det blir således fler praliner. Det är alltid är intressant är att se hur nyheter tas emot och hur de står sig mot ’klassikerna’. Den pralinform från Martellato som har blivit populärast är utan konkurrens Inramat hjärta. En fantastisk snygg och modern form. Dock är den långt ifrån vår absolut populäraste form från Chocolate World, formen Slätt hjärta. Den är dock tät följd av pralinform rundad. Tycker själv att det känns tryggt att jobba med klassikerna, men ibland är det även roligt att göra en @-formad pralin.

  • Comments(0)//blogg.chokladgallerian.se/#post50

Grenada Chocolate Company

LeverantörerPosted by chokladgallerian.se Sun, September 26, 2010 14:13:33

När vi såg förpackningarna till Grenada Chocolate Companys chokladkakor föll vi pladask. Så vackra, läckra, snygga och härliga med sina färger.

När vi sedan insåg att det här är GOD choklad - på flera sätt än god i gommen (som ju såklart är väldigt väldigt viktigt) blev vi än mer förtjusta. Och tog in dem i sortimentet.

På Grenada odlas främst Trinitariobönan. Liksom vin är kakaobönor beroende av jordmån och klimat för att utvecklas. I det här fallet är jordmånen energirik vulkanisk och klimatet är soligt. Det ger en härlig chokladen med en djup, mörk smak med intensiva toner av frukt och blommor.

Chokladen tillverkas från böna till färdig choklad i anslutning till plantagen (inte en massa onödiga transporter som ju ger miljöpåverkan). Kakaobönderna får bra betalt för sitt arbete och slipper sälja till underpriser till de stora uppköparna.

Företaget tillverkar dessutom sitt eget kakaosmör och använder vanilj från ekologiska ordlare och ytterst små mängder sojalecitin (vilket också är ekologiskt)! Sockret som används är ekologiskt råsocker från ett ekologiskt odlarkooperativ.

För att driva maskinerna används solenergi!

Företaget har desstom certifikat på att de är garanterat mjölk - och nötfria vilket innebär att inte ens spår av detta finns i produkterna.

Chokladgallerian.se finns två sorter - 60% och 71%. Bägge sorterna är kakor om 85 gram till ett pris på 55 kronor.

  • Comments(0)//blogg.chokladgallerian.se/#post17

Chokladogram

LeverantörerPosted by chokladgallerian.se Sun, August 29, 2010 18:24:28

kan vi skicka ut åt er!

Idag skickades det iväg en fin present till en svåger som skadat sig. Deras anhöriga valde att skicka choklad med oss och det var jätteskoj att få hjälpa till med det!

Det hela packades in i cellofan med fint snöre runt. Ett kort med deras text på knöts fast.

Imorgon får mottagaren det i sin brevlåda! Då hoppas jag han känner sig lite piggare trots skadan.

Vill du också skicka ett chokladogram? Gå in på chokladgallerian och beställ som vanligt. Lägg till presentinslagning. När du kommer till kassan skriv in mottagaren som adress och skriv i textrutan vad du vill att vi textar på kortet från dig.

En uppskattad gåva direkt hem! För alla tillfällen.

  • Comments(0)//blogg.chokladgallerian.se/#post15

ChocoLate Orgánico

LeverantörerPosted by chokladgallerian.se Fri, August 20, 2010 14:02:30

Vi fyller på i chokladgallerian med fler ekologiska produkter! ChocoLate Orgánico är en prisbelönt ekologisk choklad från Madrid, Spanien.

Bakom företaget står en grupp akademiker med bakgrund i industriell design, kommunikation och CHOKLAD. Deras mission är att få fram choklad av hög kvalitet med nya spännande smaker HELT från naturliga råvaror utan tillsatser och sedan paketera dem i snygga, modernt designade förpackningar.

Samtliga av ChocoLate Orgánicos produkter är ekologiskt certifierade och innehåller inga konstgjorda färgämnen eller konserveringsmedel. Chokladen är därtill fri från tillsatt animaliskt och vegetabiliskt fett.

Vi har flera spännande smaker att välja bland! Vad sägs om mörk choklad smaksatt med olivolja?! Eller en mjölkchoklad med vanilj? Eller mör choklad kaffe? Eller en fin vit choklad? Botanisera i shopen. Kakorna är på 70 gram och kostar 55 kronor/styck.

  • Comments(0)//blogg.chokladgallerian.se/#post11

Pacari - ekologist och rättvisemärkt från Ecuador

LeverantörerPosted by chokladgallerian.se Thu, August 19, 2010 13:06:40

Idag har vi fått in roliga nyheter till shopen som är både ekologiska och rättvisemärkta med spännande smaker!

Pacari är ett företag från Ecuador som jobbar uteslutande med ekolgoiska och rättvisemärkta produkter. Namnet Pacari kommer från Quechua - ett indianspråk - och betyder NATUR. Det är i enlighet med naturen man jobbar på Pacari. Något vi på chokladgallerian uppskattar mycket! Ett exempel på hur man arbetar är att solrosodling ger mindre naturpåverkan än kohållning - alltså använder man solrosmjölk istället för komjölk!

Alla produkter är fria från soja, laktos/mjölk och gluten. De är dessutom kosher! Och som sagt också ekologiska och rättvisemärkta!

Vi har valt att börja med Pacaris mycket spännande smaksatta chokladkakor. Dessa är fyra till antalet och du kan välja på smakerna:

Merken som är en indiansk kryddblanding med rökt chili, kummin och och salt.

Citrongräs

Bergsaltflingor från Peru och chokladnibs

Vilda blåbär från Anderna

Alla kakor är på 50 gram och kostar 35 kronor styck. Välkommen in!

  • Comments(0)//blogg.chokladgallerian.se/#post10

Casa Gispert

LeverantörerPosted by chokladgallerian.se Mon, August 09, 2010 11:32:04

Familje Gispert levererar hantverksmässiga produkter sedan 1851. De rostar sina mandlar i en 95 år gammal ugn i Barcelona och de tillverkar alla sina produkter med största varsamhet.

1999 fick Gispert mottaga "Coq d´Or" - ett pris som delas ut till tillverkare av de bästa handgjorda produkterna i Europa.

Chokladgallerian har valt att börja med två artiklar:

De helt ljuvliga torkade jordgubbarna (inte alls som de frystorkade man kan hitta i vissa flingsorter och müslis). Mjuka, sega och himmelskt goda. Jordgubbar - bara jordgubbar. Kan ett lördagsgodis vara mer naturligt? Priset för 100 gram är 45 kronor.

Den underbara nougatbaren med mandel, nötter, honung och jordgubbar. Helt oemotståndlig. Den väger 40 gram och det är en riktig lyxhistoria det här. Priset kan kännas lite högt men den är faktiskt värd sina 35 kronor. När man verkligen vill unna sig eller någon annan en lyxig stund.

Välkomna in i butiken!

  • Comments(0)//blogg.chokladgallerian.se/#post7

Valrhona - världens finaste choklad

LeverantörerPosted by chokladgallerian.se Sun, August 08, 2010 12:30:50

Valrhona som är ansett som världens finaste chokladmärke har en lång historia. Redan 1922 öppnades en liten chokladbutik i Tain l´Hermitage. Denna såldes 1939 till Etablissement Gonnet vilka 1947 ändrade namnet till Valrhona.

Butiken sålde fylld choklad och kanderade mandlar men från 1966 producerade Valrhona choklad även till den professionella marknaden. Vid denna tidpunkt etablerade man också de värderingar och principer som man man fortfarande använder sig av på Valrhona. En tradition är det gamla klassiska chocolatierhantverket och den enastående noggrannheten i produktionskvaliteten.

1985 kom den första 70%-chokladen - Guanaja - som finns fortfarande. Detta var för tiden en hög kakaohalt som sedemera kommit att utvecklas till standard.

Vi har valt att till att börja med sälja Valrhonas Grand Cru-choklader i kakor om 70 gram och askar om 90 gram. Bägge förpackningstyperna är mycket vackra och passar perfekt som present - till andra eller varför inte till sig själv?

Att sakta låta en bit Valrhonachoklad smälta i munnen - det är njutning på hög nivå!

Vi kommer ta in fler produkter från Valrhona så som deras ekologiska choklad och kanske lite mer ändå. Håll utik i butiken!

  • Comments(0)//blogg.chokladgallerian.se/#post6
Next »