Chokladgallerians blogg

Chokladgallerians blogg

Välkommen till Chokladgallerians blogg!

På chokladgallerians blogg hittar du det senaste från webshopen, information om choklad och praliner. Välkommen hit!

Överföringsark

NyheterPosted by chokladgallerian.se Thu, March 10, 2016 19:32:59
Det är så roligt med nya överföringsark!!! smiley
... och med klassiker



  • Comments(1)//blogg.chokladgallerian.se/#post66

Ekologisk & Fairtrade certifierad choklad från Valrhona

NyheterPosted by chokladgallerian.se Tue, March 01, 2016 15:03:24

Vi har nu tagit in Valrhonas Eko-certifierade och Fairtrademärkta choklad i 200 grams påsar.

Den första chokladen från Valrhona som var Fairtrademärkt och eko-certifierad var den mörka respektive ljusa Andoa chokladen. Det har fallit väl ut på marknaden och flera har tillkommit. Kakaobönorna som används kommer ifrån Peru och Dominikanska Republiken.

Den chokladen som inte är Fairtrade märkt då? Hur står det till med barnarbete och annat som det då och då skrivs om i samband med kakaoplantagen.

Innan Valrhona valde att söka certifiering skrev de:

Are your products Fair Trade ? For several years, the entire profession has been working to eliminate any kind of forced labor and strictly forbids child labor in the plantations. This issue is closely monitored on an international level by the International Cocoa Organization (ICCO) within the program of the World Cocoa Foundation (the2001 International Cocoa Initiative, http://www.worldcocoafoundation.org/) in partnership with the International Labor Organization. Valrhona pursues a policy of direct trade with farmers in accordance with the principles of Fair Trade, although we have chosen not to seek certification from any certifying body. Valrhona does everything in its power to ensure that the conditions in which our cacao is grown allows planters and their families to develop a long-term business strategy. We take particular care to ensure no children work in the production of our cacao, that there is no forced labor and that all national and international labor regulations are respected.

Detta gäller naturligtvis fortfarande även om de har valt att nu certifiera vissa av sina produkter.

  • Comments(0)//blogg.chokladgallerian.se/#post65

Valrhona i 500g påsar

NyheterPosted by chokladgallerian.se Sun, February 28, 2016 09:41:31

Vi utökar nu Valrhonas sortiment med 500 grams påsar, en ljus choklad 35% och en mörk choklad 62%, Satilia.

Det ger dig möjligheten att med gott samvete beställa en lite större mängd, lika bra att räkna med ’det helt oförståeliga’ svinnet vid tillverkningen… Ibland är det svårt att motivera ett helt kilo smiley

  • Comments(0)//blogg.chokladgallerian.se/#post64

Smaksatt choklad

NyheterPosted by chokladgallerian.se Sat, February 27, 2016 18:20:29

Smaksatt choklad är bra till så mycket. Ibland är det lättare och enklare att jobba med choklad som redan har den egenskapen som man är ute efter. Callebauts smaksatta choklad har inte bara en härlig smaksättning utan även en härlig färg. Pelletsformen gör också att det går bra att använda den inte bara till att göra praliner med utan även till en god dekoration till exempelvis tårtor. Nu när Påsken står runt hörnet vill man gärna ha färgglada sötsaker för att inte tala om hur den smaksatta apelsinchokladen gör sig till Halloween!

Att få en bra kaffesmak på är oftast svårt och det sätt jag föredrar är att använda frystorkat kaffe som får smaksätta grädden innan jag gör tryffeln. Med cappuccinotryffeln är det redan ordnat och ger en fantastiskt god kaffesmak. Vi förutom cappoccinochokladen, apelsinchokladen finns nu även jordgubbschoklad.

  • Comments(0)//blogg.chokladgallerian.se/#post63

Nya Pralinformar

NyheterPosted by chokladgallerian.se Wed, February 03, 2016 13:34:31
Det är så roligt att få in nya pralinformar. Ibland gissar jag helt rätt avseende vilka som kommer att bli populära, men ibland så går jag bet. Idag fyllde vi hyllorna med nya pralinformar och även fyllt på hyllorna för de befintliga formarna. Jättespännande att se vilka av dessa nya pralinformar som kommer att gå hem!

  • Comments(0)//blogg.chokladgallerian.se/#post62

Förkläden

NyheterPosted by chokladgallerian.se Wed, January 13, 2016 21:04:20

Då man tillbringar mycket tid med att göra snygga presentationer i köket känns det bra att även själv känna sig snygg. För detta ändamål har vi förkläden som jag är svårt förtjust i. Jag såg dessa på TV för ett tag sedan och blev helt såld och ville ha och även erbjuda andra att köpa. De utökar med nya färger då och då och det senaste tillskottet är grått. Spännande att se hur det tas emot.



  • Comments(0)//blogg.chokladgallerian.se/#post60

Marmeladkulor

NyheterPosted by chokladgallerian.se Sat, January 09, 2016 12:13:03

Paul Svensson gjorde marmeladkulor i SVT:s Strömsö. När han tillverkar kulorna använder han ’vanlig’ glukos, men i receptet står det att man måste använda majsglukos. När jag läser om glykos så är den enda skillnaden mellan dessa att det i veteglykos finns Celiaki vilket vissa personer är känsliga emot. Dock är det så liten skillnad att det inte ens måste stå på innehållsförteckningen vilken sorts glukos det är. Så, jag mailade Paul och frågade vad det är som gör att det måste vara just majsglukos och var man får tag i det. Jag fick snabbt svar att han inte vet varför det blir annorlunda, men att det faktiskt blir det och tipsade om var jag kunde få tag på det. Vi tog in det i sortimentet så nu går det att köpa majsglukos på hemsidan.

Tänker göra ett litet test framöver där jag kommer att använda de två olika glukoserna för att se om det blir någon skillnad. Tänker även ta med ett annat recept där man använder sig av gelatinblad i stället för pektin för att se hur konsistensen blir då. Tänker att det inte kan bli jättesvårt att få ihop en panel för provsmakning och utvärdering…



  • Comments(0)//blogg.chokladgallerian.se/#post59

Snart är det 2016

NyheterPosted by chokladgallerian.se Wed, November 25, 2015 19:15:05

På chokladgallerians hemsida har vi våra så kallade ’ChokladFjällor’ som representerar var sin produktkategori. Vi har nu samlat våra Fjällor i en almanacka för 2016. Denna kan du antingen köpa på hemsidan eller så beställer du varor för 1500 kr så skickar vi med en. Detta erbjudande räcker så länge vi har dem hemma. Om erbjudandet står på hemsidan så finns de kvar. Detta är vår första egentillverkade produkt som vi tagit fram! Känns jättekul!

  • Comments(0)//blogg.chokladgallerian.se/#post48
Next »